script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"> Hägg återvänder ”hem” – två juniorer kallas upp – Hockey365.nu
LOADING

Type to search

Hockeyettan Östra Övrigt

Hägg återvänder ”hem” – två juniorer kallas upp

Share

Almtuna fortsätter att bygga sitt lag för Hockeyettan och tar ”hem” Christan Hägg från Visby/Roma, och kallar upp två ungtuppar med potential.

En viktig komponent när man bygger ett lag är givetvis att veta, eller att ha en aning om, vad man får. Med Christian Hägg är det nästan övertydligt. De fem senaste säsongerna i Hockeyettan med Lindlöven, Mariestad och Visby/Roma har Hägg konsekvent bidragit med omkring 10 mål och 30 poäng. Kan man dessutom hitta sådan konsekvens i en spelare från bygden så är det nog så nära jackpot man kan komma i Hockeyettan.

– Jag har varit runt i landet och spelat och det lockade att flytta hem nu igen. Nu vet vi ju inte om det blir spel hockeyettan eller hockeyallsvenskan men det lockar att få vara med på resan oavsett, säger Christian Hägg till Almtunas hemsida.

Niklas Sjölund fyller i.

– Det känns kul att Christian Hägg kommer till oss då han är från närregionen. Hägg är en hårt arbetande energispelare som har kapacitet att göra många poäng. Vi tror att han kan ta nästa steg i sin utveckling hos oss nästa säsong och vara en viktig kugge i vårat lagbygge, säger Niklas Sjölund.

Juniorer ansluter till A-truppen

Vid sidan om Hägg väljer klubben också att lyfta upp två juniorer. det handlar om Leon Larsson och Alexander Starck.

Leon Larsson är bara 17 år men gjorde redan i fjol inhopp i Hockeyallsvenskan vid 13 tillfällen.

– Det är inspirerande och det visar väl att man gjort något rätt i och med att man får ett A-lagskontrakt. Nu gäller det att fortsätta och jobba på och träna för att försöka ta en plats i laget, säger Leon Larsson.

Leon Larsson | Foto: Almtuna

– Leon Larsson har varit med och känt på A-laget vid 13 matcher säsongen som var och gjorde det bra. Förhoppningen är att han skall kunna ta nästa steg i sin utveckling nu. Leon är en powerforward som skall utnyttja sin storlek och fysik. Duktig skridskoåkare med bra värderingar i spelet – en powerforward ut i fingerspetsarna och tilltänkt som en hårt arbetande forward för oss i grund och botten, säger nye huvudtränaren Martin Gudmundsson.

Gudmundsson om Alexander Starck.

– Alexander Starck började träna lite mer frekvent med A-laget under slutet av säsongen och fick sedan vara med i kvalserien på bänken och göra lite inhopp lite här och där då. Alexander är en ruskigt bra ledare som har lett J18 till deras framgångar och har bra egenskaper i form av tävlande och är grymt noggrann i det han gör. En ruskigt bra karaktär och han har varit den stora ledaren på juniorsidan både på hockeygymnasiet, i J18- och J20-laget, säger Martin Gudmundsson.

Alexander Starck | Foto: Almtuna
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *