script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"> Poängstyrka från HV71 ansluter till Dalen – Hockey365.nu
LOADING

Type to search

Hockeyettan Södra

Poängstyrka från HV71 ansluter till Dalen

Share

Stor lokalförankring i klubben

HC Dalen gick idag, fredag, ut med att man gjort klart med tre spelare, varav två av dessa handlar kontraktsförläningar. Nyförvärvet består i 20-årige Joakim Stjern Svensson, en riktigt poängproducerande ytterforward.

Nässjö-produkten Stjern Svensson är en rekrytering av klass och kommer att göra stor nytta i en potent offensiv i Dalen kommande säsong. En del av anlending kommer att vara just Stjern Svensson. Han vann den interna poängligan i HV71 för andra året i rad före namn som Anton Heikkinen (klar för Kristianstad), Max Wennlund (klar för BIK Karlskoga) och Lukas Isaksson (på gång till Tranås?). Det finns alltid en oro när juniorer blir seniorer, men har man ett sinne för poäng så har man det oavsett nivå, och med det raka – och oömma spelet mot kassen som han personfierar så bör problemen vara överkomliga.

Jonathan Tholander och Markus Näslund har också förläng sina kontrakt där Tholander är en spelare som kommer bli extremt viktig för HC Dalen. Tar man sig till Allettan så innebär det att Tholander haft en bra säsong, har han en dålig säsong eller en säsong som går jämt ut så tar sig inte Dalen till Allettan, så tuff är verkligheten.

HC Dalen har varit igång med sin försäsong i tre veckor och har redan offentliggjort mycket av sin trupp kommande säsong. Två målvakter, fyra backar och åtta forwards. Tio av dessa är fostrade i HV71 och endast tre spelare kommer från annat län en Jönköping. Mer lokalförankrat än så är svårt att få.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *