script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"> Leksand tillbaka i finrummet – Hockey365.nu
LOADING

Type to search

Övrigt

Leksand tillbaka i finrummet

Share

Leksand är tillbaka i SHL, och det med besked. Det är inte ofta man imponeras av Leksands sportsliga framgångar, men den här gången är det svårt att inte ge dem en klapp på axeln.

Det man på kort tid lyckats vända i Leksand är en imponerande bedrift, men det säger också en hel del om hur illa det var innan Thomas Johansson gjorde sitt intåg i Dalarna. Det är absolut inget vågat eller obeprövat som ”Tjomme” gjort i Leksand, snarare tvärtom.

Leksand under Leif Carlsson var en ostrukturerad soppa där ingen trivdes. Johansson lyfte ut Carlsson och lyfte in Roger Melin. Med det bytet fick man stabilitet, ett försvarasspel och en oerhört tydlig struktur. Allt som behävs för att överleva, och det är just det som Melin är bäst på: Att överleva.

Under tiden i Linköping, vill minnas att det var under en slutspelserie mot Skellefteå, plockade han fram en t-shirt med texten ”I´m not dead yet”. Och sen åkte man ur slutspelet matchen efter. Melin är en klippa när man saknar struktur, har en splittrad grupp och inte minst när man lever med kniven mot strupen. Däremot har man svårt att se att Roger Melin är rätt man att etablera Leksand som ett kraftfullt och återkommande SHL-lag. För det är precis det som Leksand behöver. De har inte råd med att åka upp – och ner i seriesystemet.

Nu väntar en spännande tid för Leksand. Många beslut ska tas den närmaste tiden och fokus ligger förstås på att spetsa laget utan att köpa grisen i säcken.

Sen kan man förstås fråga sig hur glada resterande spelare i SHL är med att Leksand gått upp. Visserligen är det kul med ett publiklag som Leksand som har fans över hela landet. Däremot är bussresorna ut i ingenstans ingen rolig upplevelse.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *