script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"> Grundbultarna på plats i Tranås – Hockey365.nu
LOADING

Type to search

Hockeyettan Södra

Grundbultarna på plats i Tranås

Share

Tranås AIF har precis avslutat den bästa säsongen som klubben presterat sedan man faktiskt själva spelade i Hockeyallsvenskan i början av 00-talet. Så fort den gågna säsongen hade blåsts av så började kontraktsförlängningarna dyka upp.

Sedan tidgare är det klart att Albin Torstensson blir kvar i moderklubben och hans kollega Adam Johansson väljer att satsa på familjelivet. Klar tär också Pontus Eklöf stannar och att hans bror Petter Eklöf kommer repreesntera Tranås kommande säsong. Även Rasmus Koskinen, Jacob Olbing och Ivar Arnesson samt Max Rapp stannar.

Kuggarna stannar

Alla är helt klart potenta Hockeyettansignaturer för Tranås. Grunden i Tranås i lagbygge andas konsekvens och precis det förmedlade Stefan Fransson idag när klubben meddelade att trotjänarna Filip Petersson och Erik Gustafsson stannar ytterligare en säsong.

Erik Gustafsson har aldrig spelat i någon annan klubb och med ett nyföttbarn och ytterligare ett barn så var det nog inte så troligt att han skulle lämna moderklubben. Efter några säsonger där man inte riktigt känt igen speediga och ättriga Gustafsson så var han tillbaka i sitt esse den gångna säongen och visade precis hur bra han kan vara när han trivs.

Filip Petersson har varit ute på några sejourer i andra klubbar men dessa har egentligen bara poängterat en sak. Han är aldrig så bra som han är i Tranås. Under kvalserien visade han också vilken otroligt skicklig ledare han kan vara ute på isen och exemplifierade vad Tranås stod för säsongen 18/19 – Ett lag som aldrig gav och spelade in i det sista.

Jagar kanadensare – i Ånge

I veckan stod det också klart att det mycket väl kan dyka upptransatlantiskt blod i Tranås igen. Senast man hade det var säsongen 13/14 när Charles Baldwin, även kallad Chucky Slick, förgyllde Bredstorpshallen som det hette då. Baldwin var snabb men saknade hockeysense om så livet hängde på det.

Nu tycks Stefan Fransson ha snokat upp Baldwins raka motsats – i Ånge. Det handlar om Sean McGovern som den senaste säsongen mäktade med 69 poäng på 29 matcher. Visserligen i en kalkonversion av Hockeytvåan, men trots det understryker det bara McGoverns spetskvalitéer.

Ånge har emelleritd levererat spännande kanadicker förr. Vem minns inte Mike Hooker som levererade 175 poäng över 79 matcher och sedan snittade nästan en poäng per match i Hockeyettan under sex (!) säsonger. Nog finns det potential i Ånge.

Vid sidan av detta står Tranås utan målvakter efter Fredrik Bergvik värvats av Söderttälje i HockeyAllsvenskan och efter Victor Johnsson bestämt sig för att ha is i magen och känna av marknaden. Fransson försäkrar dock att det är en tidsfråga innan man är redo för att ppresentera något nytt.

Kan Tranås upprepa den gågna säsongens succé?

Med Karl Helmersson vid rodret och samma kontinuitet så är ingenting omjligt i Stiga Arena säsongen 19/20,

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *