script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"> Förre Frölunda-junioren till Hanhals – Hockey365.nu
LOADING

Type to search

Hockeyettan Södra

Förre Frölunda-junioren till Hanhals

Share

Känns det igen? Föredetta junior från Frölunda som efter äventyr i diverse klubbar hamnar i Hanhals? Ja, det är inte första gången som Hanhals är duktigast på att plocka hem spelare som varit på vift.

Denna gång handlar det om Mattias Isrealsson, efter sex år i USA är han tillbaka i Sverige och Hockeyettan för att hjälpa Hanhals att upprepa det som man gjorde förra säsongen – att nå Allettan.

I förfjol var det en annan Frölundajunior som gjorde så gott samma resa, tillika Israelssons forna J18-kollega, Fredrik Bergvik. Året efter blev det Tranås och nu är han klar för spel i HockeyAllsvenskan med SSK.

Mattias Israelsson är lite av ett unikum. Han har nämligen varit med och vunnit väldigt mycket. I Frölunda mäktade han med att bli svensk mästare i U16, J18 såväl som J20. Efter två år i USHL, och fyra år i NCAA så är han nu tillbaka.

Därför väljer Mattias Israelsson Hanshals

  • Han har sett hur hans forna kollega Bergvik utvecklats till en toppmålvakt i den här ligan.
  • Naturligvis spelar det geografiska in ganska mycket. Isarealsson är från Kungälv och hade de fortfarande huserat i Hockeyettan hade det säkerligen varit ett hett alternativ.
  • Målvaktstränaren Mikael Sandberg. De har en relation som går tio år tillbaka i tiden och nu får de chansen att jobba mycket tätare än tidigare.
  • Isarealsson kommer bli en nyckelspelare och mycket rider på honom när det handlar om ”kungarna” från Hanhals ska ha något att säga till om i rejset mot Allettan.

Läs mer på Hanhals hemsida

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *