script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"> Arboga lägger grunden för ”nya” Lindlöven – Hockey365.nu
LOADING

Type to search

Övrigt

Arboga lägger grunden för ”nya” Lindlöven

Share

Det är föga förvånande att Lindlöven utnyttjar Arbogas degradering när man nu bygger nytt efter förra säsongens misslyckande. Nu har man fyllt på med 2,5 komponent med anknytning till Arboga.

För en tid sedan meddelade Lindlöven att man var klar med sin rekrytering av huvudtränare. Valet föll på Arbogas förra tränare, Jonas Dufåker, som dessförinnan jobbat flera säsonger som assisterande tränare i Örebros J20. Förutom det har Dufåker också en spelarkarriär som tog honom till HockeyAllsvenskan under flera säsonger.

Dufåker fick emellertid lämna uppdraget som huvudränare för Arboga under aningen uppmärksammade former. Arboga, som med ytterst liten marginal missade Allettan och sedan föll handlöst under hela våren tills degraderingen var ett faktum. Nu är han klar för Lindlöven målsättningen tydlig.

– Eftersom Lindlöven har en tydlig målsättning att spela i Allettan efter jul så förväntar jag mig att spelare och förening och naturligtvis jag själv jobbar hårt efter detta mål, säger han till klubbens hemsida.

Förutom ny tränare han man också två nya spelare under kontrakt, och förga förvånanade finns kopplingen till Arboga även här. Först gjorde man klart med Lukas Henze från Västerås J20, som under säsongen fick stifta bekantskap med Dufåker under utlåning till just Arboga. Relationen mellan Dufåker och Henze går att spåra ännu längre tillbaka, till säsongen 17/18 då han tillhörde Örebro Hockey där just Dufåker var tränare.

I Lukas Henze får man en spelare som redan bevisat sig på Hockeyettan-nivå. Under förra säsongens utlåning noterade han sex poäng på tre matcher i Arboga-tröjan.

Man har också värvat Daniel Backman från Arboga. Den Mora-fostrade ytterforwarden ska inte klassas som en poängspelare i första hand, däremot lyckades han just göra intryck på den punkten under hans första säsong som senior, och enligt tränare Dufåker är han en lojal karaktär.

– Sett över hela säsongen så var Daniel en av Arbogas bästa forwards . En stor och stark spelare med en härlig inställning. Daniel är en spelare som gör allt för att laget ska vinna. Han kan spela i många situationer och är ruskigt lojal, menar Dufåker.

Vid sidan av Henze och Backman har man tre spelare under kontrakt i form av Sam Perstedt, Jesper Broéng och Anton Björkman.

Foto: Lindlövens hemsida

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *