script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"> Appelgren tillbaka i Mariestad – Hockey365.nu
LOADING

Type to search

Hockeyettan Västra

Appelgren tillbaka i Mariestad

Share

Det var mer än tydligt att Mariestad saknade identitet den gångna säsongen. Det är på gränsen till otroligt att man lyckades så otroligt fel i sin rekrytering efter Karl Helmersson. Jag skulle sträcka mig så långt att det bara fanns två klubbar som lyckades prestera sämre än Mariestad i sin rekrytering, och det var Almtuna och Linköping.

Nu är det förstås glömt och förlåtet på något sätt. Laget tog sig trots allt till PO1 och föll i sista matchen mot ett grisigt Visby/Roma, det kunde ha blivit betydligt värre. Nu har man knutit till sig en minst sagt motiverad Andreas Appelgren vars meritlista talar för sig själv. Det var nästan lite skrämmande hur mycket han längtat tillbaka till båset, och kanske till Mariestad, när man läste intervjun som Krister Holm gjorde med Appelgren.

Jag förstår att fansen i Mariestad är entuastiska över att få tillbaka ”Appel” med tanke på att det var han som förde upp laget en division senast. Jag ser egentligen ingen given anledning till att han inte skulle kunna göra det igen, för på den här nivån är han ev de mer meriterade tränarna som finns att tillgå. Däremot ser jag en omedelebar risk med att man inbillar sig att det är klappat och klart i och med hans entré. Riktigt så enkelt är det förstås inte.

Intervjun med Appelgren bör läsas av alla som känner att hockey kan vara en klyschornas idrott många gånger. Appelgren är mer än öppenhjärtlig och väldigt ärlig i sian uttalanden och det är oerhört befriande. Lägg därtill den tyngd han lägger på grunderna han står för och det faktum att han vet att det inte är en ”one man show” indikerar att det kan bli kul i Mariestad nästa säsong – igen.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *