script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"> Almtuna rustar för snabb återkomst – Hockey365.nu
LOADING

Type to search

Hockeyettan Östra

Almtuna rustar för snabb återkomst

Share

Genom åren har vi sett stora björnar falla från hockeyns väntrum, HockeyAllsvenskan, till den bakgård som Hockeyettan har uppfattats som bland mindre belästa experter.

Södertälje, Västerås, Sundsvall, Troja-Ljungby, Borås, Vita Hästen. Listan kan göras lång över klubbar som, förvånande eller inte, ramlat ur HockeyAllsvenskan och haft det tufft att hitta tillbaka. Men det är svårt att hitta ett lag som man har större empati för i degraderingar som just Almtuna.

Med sekunder kvar hamnade de under strecket i den sista omgången av grundserien i HockeyAllsvenskan samtidigt som Tingsryd hamnade ovanför strecket. Redan där tänkte många att den mentala resan skulle bli tuff, men så öppnade man kvalserien mot Tranås med att fullständigt köra över Tranås med 6-1. Efter de inlednade omgångarna fanns där ingenting som tydde på att Almtuna skulle missa spel i HockeyAllsvenskan kommande säsong.

Sen inträffade kollapsen och Almtuna kunde inte sluta tappa matcher de verkade ha kontroll över. Trots det hade man i den sista omgången chansen till spel i den högre serien, men förlorade sin plats på övertid och en ynka poäng skiljde Kristanstad och Almtuna åt, återigen på fel sida av stecket.

Nya tag

Att det sker massflykter tillhör inte ovanligheterna när man degraderas, men i Almtunas fall verkar man ha lyckats förmedla sin vison om återkomst på ett suveränt sett. Klasspelare i Hockeyettan-sammanhang som Tobias Liljendahl, Per Svensson och yngligarna William Wiå och Oscar Pentler har alla valt att stanna kvar.

I veckan aviserade dessutom storstjärnan Tony Mårtensson att det blir en säsong till och att Hockeyettan misann inte är helt uteslutet. Av resonemanget att döma råder det få alternativ som den snart 39-årige poängmakaren ser som realistiska. Almtuna förblir ett alternativ men mycket kan komma att hänga på Pantern som dras med tunga ekonomiska bekymmer. Skulle Skåne-laget inte reda ut situationen och degraderas så kommer Almtuna att erbjudas den sista platsen i HockeyAllsvenskan anno 19/20.

Mårtensson, som är bosatt i Sigtuna, tror inte på en flytt utan tror på spel i närheten. Almtuna, AIK, Södertälje, Västerås kan då vara klart gångbara alternativ. Klockan tickar emellertid på och för Almtunas del skulle en signering av Mårtensson, som mäktade med 67 poäng under säsongen, kunna värva hem ett stabilt lag bara på den kompetensen.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *